Životopis je tvoje vizitka

Je to často první dojem, který si na tebe někdo udělá. Je to sebeprezentace. Je proto autentický a jen tvůj. Proto není dobrý ho někde obšlehnout.

Obrací se na mě čím dál víc lidí, kteří chtějí pomoct s hledáním práce. Ať už jsou to absolventi/ky, mámy po rodičovské (tátové zatím ne, ale není všem dnům konec…), nebo kdokoliv, kdo se ocitl ve fázi hledání (se).

Pokud ho daný člověk má, nechám si poslat životopis a taky pár odkazů na inzeráty, na které (by) daný člověk reagoval, abych si udělala představu, kde se poohlíží, co ho zajímá a kde reaguje. A taky jak se prezentuje.

A tohle by mohlo pro začátek pomoct:
💡 Kontrolujte si po sobě psaný text. Překlepy, chyby a divné odrážky (třeba každá jiná) zaměřují pozornost jinam, než byste chtěli.
💡 Váš mail i telefonní číslo by mělo být správné a existující. Nevím, jak je to možné, ale často se ptám: „opravdu máte slovenské číslo, když tady píšete předvolbu +421?“, nebo „opravdu máte mailovou adresu, která má o jedno písmenko méně než má vaše příjmení?“
💡 Když už se rozhodnete vkládat fotku, ať chcete, nebo nechcete, vytváříte tím první dojem. A chcete zaujmout fotkou, kde jste uřízli hlavu partnera ze společné fotky z dovolené na vodě?
💡 Životopis delší než A4 je riziko, protože čím delší, tím méně ho chce druhá strana číst. Ztratí se. Je to dřina, umět o sobě říct „jen to důležité“.
💡 Informace o vzdělání nemusí začínat základní školou v Třebíči. A informace o pracovních zkušenostech nemusí začít první brigádou doplňováním jogurtů na 3 hodiny týdně.
💡 Životopis přizpůsobte pozici, kterou hledáte. Hlásíte se na obchodní pozice? Pak to ve svých zkušenostech vyzdvihněte.

Nepomáhám tak, že bych brouzdala po internetu a hledala a posílala odkazy na inzeráty, které by se mohly líbit (i když i to se někdy stane).

Pomáhám zaujmout. Nejen životopisem. To je ten první krok. Druhý krok je příprava na pohovor. O tom zase někdy jindy 😉

2023 © MarketaPaulinova.cz | Všechna práva vyhrazena | Vytvořil Mějweb.cz